مهندس رضاکرمی Eng.REZA KARAMI
مقالات علمیscientific articles 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

انار با نام علمی(punica granatum) یک درختچه به طول ۵-۸ متر، با برگهای براق، کشیده و باریک، گل های قرمز با قطر ۳ سانتی متر و میوه هایی شش گوش و کروی به قطر ۷-۱۲ سانتی متر با پوست قرمز و یا زرد، چرمی و دانه های فراوان میباشد. انار بومی ایران و هند میباشد و از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد نیز مورد استفاده قرار میگرفته است.مصرف انار از ایران به هند، واز آنجا به آفریقای شمالی و چین و سپس به اروپا و امریکا گسترش یافت است. واژه انگلیسی انار(pomergranate) از زبان یونانی به معنی “سیب پرهسته” برگرفته شده است.
۱-مرغوب ترین انار جهان در کاشان، ساوه و یزد ایران کشت میگردد.
۲-مصریان باستان همراه با انار دفن میشدند. بابلی ها اعتقاد داشتند خوردن دانه های انار قبل از پیکار آنها را شکست ناپذیر میسازد.
۳-در قرآن ۳ مرتبه نام انار ذکر شده است. در اسطوره های یونان نیز از انار یاد گردیده است.
۴-بزرگترین تولید کنندگان انار به ترتیب ایران، قزاقستان، اسپانیا و امریکا میباشند.
۵-طعم انار بسته به نوع و درجه رسیده بودن آن از شیرین وملس تا ترش متغیر است.
۶-انار بصورت میوه تازه، آب انار، کنسانتره انار و رب انار عرضه میگردد.
۷-دانه های انار ۵۲ درصد وزن کل میوه انار را تشکیل میدهند.
۸-یک انار متوسط به مقدار ۳/۴ فنجان دانه انار و ۱/۲ فنجان آب انار تولید میکند.
۹-آب انار باعث لکه دار شدن لباس میگردد. لک های ایجاد شده تنها با سفید کننده قابل رفع میباشند.
۱۰-آب انار به عنوان یک رنگ طبیعی برای الیاف غیر سنتتیک بکار گرفته میشود. 

▄ارزش تغذیه ای یک انار متوسط به وزن ۱۰۷ گرم: 
کالری ۸۰ / چربی ۰.۵ گرم / آب ۸۵ گرم / کلسترول ۰ / کربوهیدرات ۱۵ گرم / پروتئین ۱ گرم / سدیم ۴ میلی گرم /
پتاسیم ۲۶۰ میلی گرم / فیبر ۱ گرم / ویتامین C ۴ میلی گرم / آهن ۰.۵ میلی گرم / ویتامین های B ۰.۳ میلی گرم / کلسیم ۷ میلی گرم 

▄انتخاب و خرید انار: 
۱-هنگام خرید انارها را بلند کنید و وزنشان را احساس کنید. هرقدر میوه انار سنگین تر باشد بهتر است.
۲-پوست انار باید نازک، سفت، براق و فاقد ترک خوردگی باشد. 

▄نگهداری انار: 
انار تازه در دمای اتاق (در محل تاریک و خنک) تا یک هفته قابل نگهداری است.انار قاچ خورده درون یخچال تا ۲ هفته قابل نگهداری است.دانه های انار را میتوان درون یک ظرف دردار تا ۶ ماه درون فریزر نگهداری کرد. 

▄نحوه دان کردن انار: 
۱-تاج انتهایی انار را جدا کنید.
۲-به آرامی پوست انار را چندین برش قطری بدهید.
۳-انار را درون یک کاسه آب به مدت ۵ دقیقه بخیسانید.
۴-انار را زیر آب نگه داشته و دانه ها را از پوست و پرده های سفید رنگ جدا کنید. دانه ها به ته ظرف رفته، و پوست و پرده ها روی آب شناور خواهند شد.
۵-پوست و پرده ها را از روی سطح آب بر دارید.
۶-دانه ها را درون صافی و یا آبکش ریخته و آب آنها را بگیرید. سپس با یک دستمال تمیز آنها را خشک کنید. 

▄فواید انار برای سلامتی: 
۱-انار غنی از آنتی اکسیدانهای قوی پلی فنولیک(POLYPHENOL)، تانن(TANNINS)،(PUNICALAGINS) و(ANTHOCYANINS) میباشد.
۲-الاژیک اسید ELLAGIC ACID موجود در اناراز بروز سرطان جلوگیری کرده و رشد تومورهای سرطانی را کند میسازد.
۳-انار برای سلامتی قلب و عروق، جلوگیری از تصلب شریانها و سکته ها، جلوگیری از پیری زودرس و آلزامیر و پیشگیری از سرطانها بویژه سرطان پروستات مفید است.
۴-آب انار خاصیت میکروب کشی و ضذ عفونی کنندگی دارد.
۵-یک انار معمولی ۴۰ درصد نیاز روزانه بدن به ویتامین C را تامین میکند. همچنین انار منبع خوبی از اسید فولیک، پتاسیم و آهن میباشد.
۶-کاهش فشار سیستولیک خون و کلسترول بد نیز از دیگر خواص انار میباشد.
۷- آنتی اکسیدان های موجود در انار ۳ برابر میزان آنتی اکسیدانهای موجود در چای سبز و شراب قرمز است.
۸-انار تشکیل پلاک عروق را تا ۳۰ درصد کاهش میدهد.انار میزان نیتریک اکساید بدن را نیز افزایش میدهد.
۹-انار خون ساز و تصفیه کننده خون است.
۱۰-انارعطش را برطرف کرده و خنک کننده است.
۱۱-انار برای درمان اسهال،آرتریت،زردی و بواسیر مفید است.
۱۲-انار اشتها آور است.
۱۳-انار در درمان کم خونی و افزایش انرژی بدن موثر و مفید است.
۱۴-انار تقویت کننده کبد و کلیه ها میباشد. 

▄خواص دیگر انار: 
۱-دم کرده پوست انار گلودرد را تسکین میدهد.
۲-انار برای التهاب معده مفید است.
۳-انار قابض است بویژه پوست ریشه درخت و پوست میوه آن.
۴-جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده را نابود میسازد.
۵-انار ادرار آور است.
۶-برای درمان اسهال ۳۰ گرم پوست انار را با ۳ گرم دارچین در یک لیوان آب بجوشانید و بصورت خنک میل کنید.
۷-برای رفع گرفتگی صدا ۳۰ گرم پوست انار را به همراه ۲ گرم زاج سفید جوشانده و غرغره کنید.
۸-برای رفع دل درد روی دانه های انار نمک و فلفل زده وآن را میل کنید.
۹-برای رفع تب یک لیوان آب انار را به همراه اندکی زعفران میل کنید.
۱۰-پوست انار را در زیر نور آفتاب خشک کرده و تبدیل به پودر کنید. سپس آن را با اندکی فلفل سیاه و نمک مخلوط کرده و همراه با خمیر دندان، دندانها را مسواک بزنید. این مخلوط باعث سفید و درخشان شدن دندانها شده و برای سلامتی لثه ها نیز مفید است.
۱۱-جوشانده پوست انار برای گلودرد و التهاب گلو مفید بوده و همچنین خاصیت ضد کرم نیز دارد.
۱۲-دانه انار برای حل کردن سنگ کلیه و مثانه مفید است.

[ پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۸٧ ] [ ٩:٥٠ ‎ق.ظ ] [ رضا کرمی ]
.: Weblog Themes By Pichak :.

درباره وبلاگ

لطفا در نظر سنجی سایت شرکت کنید
موضوعات وب
امکانات وب
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت
کد جستجوگر گوگل

  • کتاب ، مقاله ، پروژه دانشجویی و پایان نامه